Radu Georgescu

Radu Georgescu

Radu Georgescu

Serial Entrepreneur & Venture Capitalist

Cu peste 20 de ani experiență în antreprenoriat, Radu Georgescu a reușit să construiască de la zero companii importante precum RAV, Avangate, ePayment sau Axigen. În ultimii ani, prin intermediul Gecad Ventures, s-a remarcat tot mai mult în calitate de investitor în proiecte din domeniul tehnologiei printre care Vector Watch, Smart Bill, SymphoPay sau Gluru.

 

Achiziția tehnologiei RAV Antivirus în 2003 de către Microsft a marcat primul exit internațional pentru Radu Georgescu. In 2010, ePayment, cel mai mare procesator de plăți online din România de la acea vreme, a fost achiziționat de grupul media Naspers Ltd. Trei ani mai târziu, fondul de private equity Francisco Partners a cumpărat pachetul majoritar în Avangate, furnizor global de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software. Anii 2014 și 2015 au adus următoarele exit-uri de succes pentru Radu Georgescu, prin vânzarea Axigen către un grup de antreprenori români și achiziția Coinzone de către Coinify, companie daneză ce administrează una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare pentru monede Bitcoin din Europa. Ultimul exit de succes a fost marcat în anul 2016, prin vânzarea software-lui Vector Watch către gigantul american Fitbit, cel mai mare jucător de pe piața dispozitivelor purtabile.

Dincolo de investițiile demarate, Radu Georgescu se implică activ în proiecte de mentorat pentru elevi și studenți, cât și pentru antreprenorii din regiune. Totodată, este și Vicepreședinte în cadrul Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii din România (ANIS).